Filmpremière: Dubbelspel

In samenwerking met Louis Hartlooper Complex
Wanneer23 mei 2017, 19:00
Waar Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht
Entree€8,50 / gratis
Met Michiel van Kempen

In samenwerking met Louis Hartlooper Complex presenteert Het Literatuurhuis een speciale voorpremière van de boekverfilming van Frank Martinus Arions' succesvolle roman Dubbelspel. De film wordt ingeleid door bijzonder hoogleraar Nederlands-Caraïbische Letteren Michiel van Kempen

Dit programma is gratis voor Huisvrienden van Het Literatuurhuis. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wees er dus snel bij!

Het is niet meer mogelijk om huisvriendtickets te reserveren voor deze voorstelling

Klik hier voor reguliere ticketverkoop via Louis Hartlooper Complex

Over de film

In Dubbelspel keert de in Europa succesvolle dokter Ostrik Fiel na jaren afwezigheid terug naar zijn geboorteplaats Curaçao. Het bezoek herinnert hem aan veertig jaar eerder, toen een ogenschijnlijk onschuldig dominospel dramatische gevolgen had voor alle betrokkenen: ambitieuze, kleurrijke mannen en hun wilskrachtige echtgenotes die een leven op probeerden te bouwen op het zinderende eiland, te midden van verbroken tradities, intriges en pijnlijk verraad.

Over het boek
Dubbelspel is een roman van Frank Martinus Arion en voor het eerst verschenen in 1973 bij De Bezige Bij. In 2006 stond het boek in Nederland in de belangstelling omdat het gekozen was als titel van het evenement Nederland Leest. Het boek gaat in op de sociale, economische en politieke problemen op de Antillen.

Over de spreker
Michiel van Kempen is hoogleraar Nederlands-Caraïbische letteren aan de Universiteit van Amsterdam. Tevens is hij penningmeester van de Werkgroep Caraïbische Letteren. Hij is auteur van romans, verhalenbundels en essays. Onder zijn redactie verscheen een groot aantal bloemlezingen over de Surinaamse en Antilliaanse poëzie.

Nog geen huisvriend? Word nu lid (klik hier) en ga gratis/met fikse korting naar zes programma's van Het Literatuurhuis.