FILM: Konstantin Paustovski *uitverkocht*

met inleiding door vertaler Wim Hartog
Wanneer21 februari 2017, 20.00
Waar Het Literatuurhuis, Oudegracht 237, 3511 NK , Utrecht
Entree€5 / gratis
Met Wim Hartog

In de documentaire De sprong naar het zuiden reizen filmmaker Hans Keller en vertaler Wim Hartog in de voetstappen van de auteur Konstantin Paustovski door de voormalige Sovjet-Unie, ruim zeventig jaar na het uitbreken van de Russische Revolutie.

Dit programma is uitverkocht. Eventueel niet-opgehaalde kaarten komen vlak voor aanvang aan de deur in de verkoop.

We kijken naar een mogelijkheid voor een tweede vertoning van deze film. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een mail naar info[at]hetliteratuurhuis.nl

Paustovski kreeg bekendheid met Verhaal van een leven, een van de mooiste egodocumenten uit de twintigste-eeuwse literatuur. Paustovski paart zijn ervaringen in de bloedigste en verschrikkelijkste episodes uit de Russische geschiedenis aan een buitengemeen goed ontwikkeld oog voor het schone, het ontroerende. Hartverscheurende tragiek en hartverwarmende liefde staan in zijn werk dan ook vaak naast elkaar. De beroemdheid van Paustovski is te danken aan zijn vertaler Wim Hartog, die hem ‘ontdekte’ en de schrijver - zoals de Volkskrant onlangs schreef - mogelijk beter kent dan hij zichzelf kent.

Aanleiding voor het vertonen van De Sprong naar het zuiden is het verschijnen van Goudzand. Verhalen, dagboeken en brieven; zeshonderd pagina's nooit eerder in Nederlandse vertaling verschenen persoonlijke geschriften die Wim Hartog opdolf uit het Russische Verzameld werk en andere bronnen.

De documentaire is Nederlands gesproken. Voorafgaand aan de documentaire geeft Wim Hartog een inleiding.
 

Ook dit programma is gratis i.c.m. de Literatuurhuispas. De Literatuurhuispas krijgt u als u Huisvriend van Het Literatuurhuis wordt. Voor studenten tot 26 jaar is hij ook los te koop.Zie hier voor meer informatie en de voorwaarden.