36ste Nacht van de Poëzie

Het grootste poëziefeest van het jaar
Wanneer29 september 2018, 20.00 uur
Waar TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht
Entree€15,50 - €62,00
Met
Het grootste poëziefeest van het jaar kent in 2018 zijn 36ste editie, in de vertrouwde Grote Zaal van TivoliVredenburg. De beste Nederlandstalige dichters, van debutant tot veteraan, bieden het publiek een poëtische marathon die zijn weerga niet kent.En dan zijn er nog entr’actes als muziek, dans en cabaret, die de dichters gedurende de avond in razend tempo afwisselen. De Nacht van de Poëzie betovert haar bezoekers tot diep in de nacht en laat ze met een glimlach huiswaarts keren.


 
Het avondvullend programma is een aaneenschakeling van amusement: de Nacht begint om 20.00 uur en eindigt meestal tegen 03.00 uur in de ochtend.
De presentatie van de avond is als vanouds in handen van het Nachtduo Piet Piryns & Ester Naomi Perquin.
 
De dichters en entr’actes die optreden tijdens de 36ste ‘Nacht’ worden later dit jaar bekend gemaakt.

Tip: met een Nacht-de-Luxe-kaart ontloop je de Nachtelijke Volksverhuizing, zoals Ingmar Heytze het ooit noemde, waarbij je nooit zeker weet of uw stoel nog vrij is.

In 2017 beklommen 19 dichters het podium van de jubileumeditie van de Nacht van de Poëzie. Onder anderen Cees Nooteboom, Antji Krog, Bart Moeyaert, Dimitri Verhulst en Neeltje Maria Min waren van de partij. Glen Hansard, Brigitte Kaandorp en ISH Dance Collective vormden drie van de zeven entr’actes. De aftermovie van deze 35e editie van de Nacht van de Poëzie is hier te bekijken.
 
Kijk voor meer informatie op de website van de Nacht van de Poëzie.
 
Dit seizoen is er ook een KinderNacht van de Poëzie! Kinderen kunnen samen met hun ouders, familie en vriendjes luisteren naar grappige gedichten en raadselachtige rijmpjes.