Masterclass column schrijven

Met Rob Schouten en Rutger Lemm
Wanneer21 oktober 2017, 10.00 - 16.00 uur
Waar Het Literatuurhuis, Oudegracht 237, 3511 NK , Utrecht
Entree€195
Met Rob Schouten, Rutger Lemm

Een column schrijven, dat kan toch iedereen? Maar een column schrijven die fijn leest, iets te vertellen heeft en misschien wel over gesproken wordt, dat is wat anders.

Het Literatuurhuis organiseert samen met Literair Nederland een masterclass column schrijven.

Wanneer: za. 21 oktober o.l.v. Rob Schouten & za. 28 oktober o.l.v. Rutger Lemm
Tijd: beide dagen van 10.00 - 16.00 uur
Kosten: €195 (voor 2 dagen, incl. koffie/thee, lunches en afsluitende borrel)
Locatie: Het Literatuurhuis

Gerenommeerd columnist Rob Schouten (schrijver, dichter, literatuurcriticus, columnist en enige jaren hoogleraar literaire kritiek aan de UVA) en Rutger Lemm (columnist, schrijver, interviewer en redacteur) verzorgen een 2-daagse masterclass waarin twee columns geschreven worden. De eerste column dient voor aanvang van de masterclass ingeleverd te worden en in de tussenliggende week wordt opnieuw een column geschreven die tijdens de tweede dag besproken wordt.

Rob Schouten zal tijdens deze masterclass vooral ingaan op verschillende soorten columns zoals bijvoorbeeld de particuliere column, de actuele column, de tijdloze column en de ideeëncolumn. Aan de hand van een aantal columns van gevestigde columnisten, zoals bijvoorbeeld Martin Bril, Sylvain Ephimenco en Remco Campert zal Schouten meer vertellenover de opbouw van deze teksten, de ideale stijl, de redeneertrant, de manier van denken etcetera. Wat maakt een column precies tot een column en kan iedereen die kan schrijven ook columns schrijven? De vraag is ook of er eigenlijk wel regels voor columns zijn of dat juist het ongedisciplineerde van de column haar kracht kan zijn.

Rutger Lemm zal zich richten op de balans tussen particulier en universeel schrijven, over associatief en structureel denken en het belang van een strenge redacteur. Hoe kun je jouw inzichten over de wereld en het leven op een aangrijpende, grappige en diepgaande manier delen?