U-slam #1

Welke poetry slammer wint een plek in de jaarfinale?
Wanneer4 oktober 2017, 20.00 uur
Waar De Bastaard, Jansveld 15, Utrecht
EntreeGratis
Met Mischa Andriessen (stemadvies), Sanne van den Bosch (presentator)

Elke eerste woensdag van de maand is café De Bastaard in hartje Utrecht de place to be voor iedereen die van poetry slams houdt. Tijdens de zogenoemde U-slam gaan maandelijks acht slammers in een caleidoscoop van poëzie de strijd aan met elkaar.

De slam vindt plaats in drie rondes. In de eerste ronde draagt iedere slammer een aantal minuten gedichten voor. Na de eerste ronde blijven vier deelnemers over en hebben de slammers iets langer om hun kunde te bewijzen, waarna de helft van de deelnemers weer afvalt. De derde ronde is een tweestrijd waar de vonken vanaf vliegen. In alle rondes beslist het publiek met behulp van rozen wie de beste is. Presentator Sanne van den Bosch leidt het geheel in goede banen.

Elke maand brengt een wisselende poëziekenner zijn of haar stemadvies uit om zo het publiek te helpen kiezen. Deze maand is dat Mischa Andriessen.

De deelnemers van de U-slam worden z.s.m bekend gemaakt.

De winnaar van de U-slam krijgt 100 euro prijzengeld en een plaats in de U-slam jaarfinale. De winnaar van de Utrechtse jaarfinale gaat door naar de halve finale van het NK Poetry Slam.

Opgeven voor een van de aankomende U-slams? Dat kan! Stuur een mail naar u-slam@hetliteratuurhuis.nl met drie gedichten en een korte biografie van jezelf.