Cursus Dostojevski Lezen

Door hoogleraar Maarten van Buuren
Wanneer22 november 2017, 19.00 - 21.00 uur
Waar Het Literatuurhuis, Oudegracht 237, 3511 NK , Utrecht
Entree€250
Met Maarten van Buuren

Fjodor Dostojevski (1821 - 1881) is een van de belangrijkste auteurs uit de Russische literatuur. Twee van zijn wereldberoemde romans, De gebroeders Karamasov en Misdaad en straf, steken in zowel literair als in filosofisch opzicht boven de rest van zijn werk uit.

Bovendien zijn het heuse detectives, want beide romans draaien om een moord die in de loop van de romans wordt opgelost. Tijdens deze cursus lezen we De gebroeders Karamasov en Misdaad en straf; één voor de kerst en één na de kerst. Dostojevski stelt in zijn romans een vraag centraal: 'Als God niet bestaat, is dan alles toegestaan?' Geeft hij antwoord op deze vraag? Daarover zijn de critici het niet eens. Dostojevski legt de vraag aan ons voor en het is aan ons om antwoord te geven. Dat is wat we in deze cursus, onder leiding van hoogleraar moderne letterkunde Maarten van Buuren, proberen te doen.

Docent: Maarten van Buuren
Kosten: €250 (de cursussen zijn niet gratis met de Literatuurhuispas)
Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 18
Data: 22, 29 november, 6, 13 en 20 december + 17, 24 en 31 januari (8 woensdagavonden)

AANMELDEN
Via het onderstaande formulier kunt u zich vrijblijvend aanmelden voor deze cursus. Half augustus nemen we contact met u op om uw inschrijving te bevestigen, 1 september laten we weten of de cursus voldoende definitieve inschrijvingen heeft om doorgang te kunnen vinden.
Klik hier voor het inschrijfformulier